Zoekmachine optimalisatie

Met SEO hoger in Google!

Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO (Search engine Optimization) betekent het optimaliseren van een website voor zoekmachines. Wanneer een website goed is geoptimaliseerd voor zoekmachines, zal deze beter vindbaar zijn dan die van concurrerende websites en dus meer klanten opleveren.

Meer relevante bezoekers

Het bereiken van meer relevante bezoekers is het primaire doel van zoekmachine optimalisatie. Wat is een bezoeker waard als deze direct je website verlaat, omdat de persoon niet kan vinden wat hij/ zij zoekt? Bezoekers van websites zijn bijzonder ongeduldig, dus je content moet aansluiten bij hun zoekopdracht.

Het bereiken van relevante bezoekers begint bij een zoekwoord onderzoek om zeker te weten dat de juiste zoekwoorden worden gebruikt. Dit zoekwoord onderzoek vormt de basis van de SEO strategie die wordt opgebouwd in de website. Denk hierbij aan menustructuur, pagina opbouw en url structuur. Met de zoekwoorden zorgen we voor een basisonderwerp voor de teksten die op de website gebruikt worden. Urls en de content worden afgestemd op deze zoekwoorden, waardoor ze voor Google en andere zoekmachines een bepaalde relevantie zullen krijgen. Door deze relevantie geeft de betreffende zoekmachine de website een plaats in de rankings.

Meer klanten met SEO

Als je weet dat plaats 1 tm 5 67,5% van alle clicks krijgt, en dat bijna 80% kiest voor een organisch resultaat in plaats van een advertentie, dan begrijp je dat zoekmachine optimalisatie op de lange termijn veel kan opleveren.

SEO feitjes:

Plaats 1 tm 5 krijgt 67,5% van alle clicks. (moz)

75% van alle domeinen die hoog scores op zoekwoorden met hoge volumes zijn HTTPS…

Na een zoekopdracht klikt 62% op een organisch resultaat. (Rand Fishkin – moz)

53% van alle mobiele website bezoeken worden afgebroken wanneer het laden langer duurt dan 3 seconden. (Google)

Een snelle website is enorm belangrijk bij zoekmachine optimalisatie!


Google voert steeds updates uit in haar algoritme. Al sinds een paar jaar kijkt Google naar de snelheid van de website en deze factor lijkt steeds belangrijker te worden. Een snelle site is dus enorm belangrijk om goed te kunnen scoren in Google. Daarom maken wij WordPress websites die snel en ‘clean’ zijn. We zorgen bovendien dat de afbeeldingen niet te groot zijn. Daarnaast hebben we snelle en stabiele servers, waardoor websites razendsnel laden.

Veilige hosting van belang voor een hoge positie in Google

Een beveiligde verbinding op een website is al een paar jaar verplicht. Wanneer een website geen SSL certificaat heeft, wordt de website als onveilig gemarkeerd. Dit zorgt vaak voor een schrikreactie, en een bezoeker die de website direct verlaat.

Wij bieden snelle SSD hosting aan met een gratis SSL verbinding. Deze versleutelde verbinding zorgt voor het slotje in de url balk, en de veilige url met https. Hierdoor ziet de bezoeker direct dat de website veilig is! Bij onze hosting-pakketten zit het onderhoud van het systeem, de plugins én het het WordPress thema inbegrepen. Zo zorgen we voor een goede veiligheid en goede werking van de website.

Zoekmachine optimalisatie en mobiel vriendelijke websites

Sinds een aantal jaar is het mobiele aspect meegenomen in het google algoritme. Dat betekend dat wanneer je website mobiel vriendelijk is, deze beter scoort dan de niet mobiel vriendelijke websites. Heb je nog geen mobiel vriendelijke website? Neem contact op.

SEO pakket

Een goede vindbaarheid wordt niet met magische trucs bereikt. Goede SEO kost tijd en moeite.

Helaas kom je bij zoekwoorden met veel concurrentie niet zomaar op een 1e, 2e of 3e plaats terecht. Een SEO pakket kan dan uitkomst bieden.

Met het SEO pakket werken we maandelijks aan de vindbaarheid van de website om diverse zoekwoorden hoger te laten eindigen in de zoekresultaten. Benieuwd naar onze prijzen & werkwijze?

Deze websites staan dankzij het SEO pakket op een hoge plaats in Google

Gewoon Diëtetiek

SEO, Webdesign

ProPerfect Restyling

SEO, Webdesign

Wil je dat jouw website hoger gaat scoren in de zoekresultaten?