Logo ontwerp Tilburg

Wil je een pakkend logo laten ontwerpen?

Een pakkend logo is een must voor elk serieus bedrijf, zeker in het digitale tijdperk. Het is bijna ondenkbaar dat je als bedrijf nog geen logo hebt dat jouw bedrijf vertegenwoordigt en vooral herkenbaar maakt op het internet of je visitekaartje.

Het nut van een goed logo

Het juiste logo geeft een bedrijf een professionele, degelijke en betrouwbare uitstraling. Voor het perfecte logo heb je wel een goed idee nodig en de juiste tools. Wij zitten vol goede ideeën die wij graag, op basis van jouw wensen, omzetten in jouw nieuwe logo. Je nieuwe logo krijg je desgewenst in diverse afmetingen, zodat je ze makkelijk kunt gebruiken voor je website, Facebook, of linked-in.

Bij logo ontwerp geen recycling

Wanneer wij een logo maken, dan maken we die exclusief voor 1 klant en wordt deze niet hergebruikt. Ook halen we onze logo’s niet van een stock-website. We gaan eerst een gesprek aan om te ontdekken waar een bedrijf voor staat, en wat de doelgroep is. Dit vertalen we in een pakkend logo ontwerp. Het logo wordt opgemaakt als ‘vector bestand’, dus geen pixel based logo.

Als je op zoek bent naar een professioneel logo ontwerp in Tilburg, dan is Studio Het Zwarte Schaap het juiste adres voor jou. Studio Het Zwarte Schaap is gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke en krachtige logo’s die perfect passen bij de identiteit en het doel van jouw bedrijf.

Een logo is een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit van een bedrijf en kan een krachtig middel zijn om een merk te onderscheiden van de concurrentie. Het ontwerp van een logo moet zowel visueel aantrekkelijk als functioneel zijn en het merk op de juiste manier weergeven. Studio Het Zwarte Schaap heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van logo’s voor bedrijven in verschillende sectoren en weet precies hoe ze een effectief logo kunnen creëren dat aansluit bij de wensen en behoeften van jouw bedrijf.

Geanimeerde logo’s met SVG

Aan vector bestanden zitten veel voordelen. Een ervan is dat je ze kunt vergroten zonder dat ze kwaliteit verliezen. Bij een logo gemaakt in photoshop blijf je pixels houden, en zal het beeld op den duur gaan korrelen bij vergroten of verkleinen. Zou je een logo op een vrachtwagen willen zetten, en je hebt een 400 pixel photoshop plaatje ontvangen van je logo ontwerper, dan heb je een probleem. Met een vector bestand (vaak geef je een drukker een .EPS bestand) kun je een afbeelding zo groot maken als je wilt.

Een ander leuk voordeel is dat de lijnen en vlakken in vectorbestanden geanimeerd kunnen worden. Je kunt kleuren wijzigen, en elementen zelfs richting geven, waardoor je ze kunt laten bewegen. Nadat een logo is gemaakt kunnen we het exporteren als SVG bestand. SVG staat voor Scalable Vector Graphics. Dit is een tekstbestand met alle informatie betreffende lijnen, vlakken en afstanden. Bij webdesign kunnen we SVG’s gebruiken als kleine icoontjes voor een titel van een pagina of onderwerp. Je kunt de icoontjes dan vrij makkelijk een andere kleur en grootte geven om het mooi passend te maken.

Inmiddels is er interessante software op het gebied van SVG animatie waarmee veel mooie dingen te maken zijn, waaronder geanimeerde logo’s. Overigens zijn alle geanimeerde icoontjes op deze site ook SVG bestanden.

Met SVG’s maken we niet alleen (geanimeerde) logo’s. SVG bestanden gebruiken we ook ter vervanging van afbeeldingen op websites. SVG’s zijn tekstbestanden, dus heel klein, en dus stukken sneller wat betreft laadtijd van de pagina. Daarbij kun je een SVG bestand naar wens van kleur veranderen om het plaatje beter bij de huisstijl en of de rest van de website te laten passen.

Huisstijl ontwerp

Een huisstijl is meer dan alleen een logo. Bij de huisstijl spreken we over alle elementen die bijdragen aan de identiteit van een bedrijf, zoals bijvoorbeeld:

  • Beeld- of woordmerk (logo)
  • Schrijfwijze van de bedrijfsnaam
  • Lettertype (typografie)
  • Kleurstellingen
  • Papier- en materiaalkeuze

Wanneer wij een huisstijl maken beginnen we met het logo als basis. Alles waar jouw bedrijfsnaam op staat hoort in dezelfde stijl te zijn: Je visitekaartjes, briefpapier, envelop, brochure en natuurlijk de wil je de website laten maken in jouw nieuwe huisstijl.