SEO offerte aanvragen

Wil je dat jouw website beter gaat scoren in de zoekresultaten van Google? Als online marketing bureau in Tilburg weten wij als geen ander hoe je website optimalisatie goed aanpakt. SEO is zeker geen druk op de knop en klaar is kees. Het optimaliseren van een website kost, zeker wanneer het goed gebeurt, veel tijd.

Daarnaast zijn er veel factoren van invloed, waaronder concurrentie. De concurrentie verschilt enorm in verschillende branches en niches. Bij de meeste online marketing bedrijven kun je een SEO offerte aanvragen. Het online marketing bureau in kwestie maakt dan – al dan niet met een ‘natte vinger’- een inschatting van de kosten. Het probleem hierbij is dat je bij SEO niet alles kunt overzien.

Studio Het Zwarte Schaap heeft daarom het SEO pakket ontwikkeld, waarbij we maandelijks een x aantal uur werken aan de vindbaarheid. Dit is voor klanten stukken voordeliger.

Wat is SEO eigenlijk?

SEO komt van het engelse ‘Search Engine Optimization’ en betekent zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines checken de website op meer dan 300 punten. Hoe meer punten gescoord, des te hoger de website in de zoekresultaten staat. Aan de hand van een checklist gaan we de belangrijkste punten van verbetering af, die van belang zijn voor de optimalisatie van de website. Je begrijpt dat deze punten niet in een ochtendje gedaan zijn. SEO kan daarom voor sommigen een flinke investering zijn. Het doel van SEO is om meer klanten te trekken, dus we doen eerst onderzoek naar waar de kansen liggen.

SEO offerte aanvragen: SEO is voor lange termijn

Wanneer je snel je website op de eerste pagina van Google wilt krijgen, dan is Adwords (SEA) de betere oplossing. Bij SEA betaal je per click (bezoeker), en dat kan al snel veel geld kosten. SEO is een oplossing voor de langere termijn en duurt ook een stuk langer voor het resultaat oplevert. Website optimalisatie kost veel tijd en is van veel factoren afhankelijk, maar wanneer het eenmaal goed staat is het een stuk voordeliger dan Adverteren op Google.

SEO kan soms lang duren

In tegenstelling tot SEA (Adverteren op Google met Adwords) duurt het bij SEO altijd ‘even’ voordat de resultaten zichtbaar/ merkbaar zijn. Zoekresultaten in Google veranderen wel dagelijks, maar niet elke verandering op de site wordt direct opgepikt en meegenomen in de zoekresultaten. Soms gaat het om enkele dagen tot zelfs enkele maanden voor de wijzigingen worden opgepikt, doorgevoerd, en je de verbetering merkt.

Om inzichtelijk te maken wat we doen en wat de resultaten van onze werkzaamheden zijn, sturen we een wekelijkse/ maandelijkse rapportage over de rankings in Google.